Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπουλο... με δεντρολίβανο, μουστάρδα & λεμόνι


Δεύτερη ανάρτηση και τι άλλο εκτός από ένα πεντανόστιμο κοτοπουλάκι ψημένο στη γάστρα με μουστάρδα, λεμόνι και αρκετό δεντρολίβανο.  Η έμπνευση ήρθε λίγο από το αγαπημένο μου Pinterest, λίγο από μένα και λίγο από τη γλάστρα με το δεντρολίβανο που με κοιτούσε σήμερα μέσα στα μάτια!
Ας προχωρήσουμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή, η οποία, δεν ξέρω αν σας το είπα, είναι πολύ εύκολη, αλλά και πεντανόστιμη! Εγώ επιλέγω για σκεύος τη γάστρα, αλλά μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ταψί το οποίο θα σκεπάστε στην αρχή με αλουμινόχαρτο. Η καπνιστή πάπρικα που αναφέρεται στα υλικά προέρχεται από την αιγυπτιακή αγορά μπαχαρικών της Κωνσταντινούπολης. Το χρώμα της είναι μαύρο και έχει έντονη μυρωδιά καπνιστού, αλλά και αρκετά καυτερή γεύση. Για το ταξίδι αυτό και ό,τι γεύτηκα εκεί, και είναι πολλά πιστέψτε με, θα αφιερώσω μία ολόκληρη ανάρτηση. Ως εκ τούτου όσοι δεν διαθέτουν αυτό το ιδιαίτερο μπαχαρικό μπορούν να το αντικαταστήσουν με την καπνιστή πάπρικα κόκκινου χρώματος που βρίσκουμε πλέον παντού. Ας πάμε όμως να δούμε τα υλικά μας...


Υλικά για 4 άτομα


4 μπούτια κοτόπουλου
1 φλυτζάνι νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα                     
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο                                          
αλάτι & πιπέρι                                                      
ρίγανη
πάπρικα καπνιστή
κόκκους μαύρου & κόκκινου πιπεριού
1 λεμόνι
κλαδάκια δεντρολίβανου


Εκτέλεση 


 Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου, ρίχνουμε τη ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα και τους κόκκους του μαύρου και του κόκκινου πιπεριού. Διαλύουμε σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό τον κύβο ζωμού κοτόπουλου και τη μουστάρδα. Αφού τοποθετήσουμε το κοτόπουλο στη γάστρα μας, το περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τέλος μαδάμε τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και τα ρίχνουμε από πάνω, ενώ άλλα τα τοποθετούμε ολόκληρα μέσα στη γάστρα. Κόβουμε τα λεμόνια λεπτές φέτες και τα βάζουμε ανάμεσα στα μπούτια κοτόπουλου, ενώ κρατάμε και μερικές φέτες για το γαρνίρισμα.
 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με σκεπασμένη τη γάστρα και άλλη 1 ώρα ξεσκέπαστο, ώστε να πάρει ένα λαχταριστό ροδοκόκκινο χρώμα. Είμαστε έτοιμοι...και τόσο απλά...!
Εις το επανιδείν! α..και καλό μήνα να έχουμε!


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...