Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Τορτελίνια... με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα & κρέμα γάλακτος


Σύμφωνα με τη Wikipedia ο βασιλικός (Ώκιμον το βασιλικόν, λατ. Ocimum basilicum) είναι αρωματικό ετήσιο,  ποώδες φυτό της οικογένειας των Χειλανθών και της τάξης των  σωληνανθών. Η καταγωγή του είναι από την Ινδία και το Ιράν και σήμερα καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου.Έτσι κατά καιρούς βάζω και γω στο μπαλκονάκι μου μία γλαστρούλα με βασιλικό...
Άλλοτε πλατύφυλλο και άλλοτε μικρόφυλλο, και τον χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ, εκμεταλλεύοντας το υπέροχο αρωμά του. Αυτή τη φορά λοιπόν ο βασιλικός μου έγινε ένα υπέροχο, καταπράσινο πέστο, το οποίο ανακατεύτηκε με πεντανόστιμα τορτελίνια με γέμιση τυριού & μαζί με την κρέμα και τη μοτσαρέλα, έδωσαν ένα πιάτο να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Πάμε λοιπόν γρήγορα για τα υλικά...

Υλικά

2 πακέτα τορτελίνια με γέμιση τυριού
300 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
350 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο


Για τo πέστο                   

3 φλυτζάνια πλατύφυλλο βασιλικό
1/3 φλυτζανιού κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα
2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση 


 Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα τορτελίνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσοχή, δεν πρέπει να τα παραβράσουμε, γιατί θα συνεχίσουν το μαγείρεμά τους και στον φούρνο. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, κρατώντας ελάχιστο από το νεράκι που τα βράσαμε και τα ανακατεύουμε με μία κουταλιά βούτυρο για να μη μας κολλήσουν. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε μέσα στο πολυμίξερ μας τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το κουκουνάρι και τα πολτοποιούμε, ενώ αρχίζουμε να ρίχνουμε  λίγο λίγο το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουμε ένα πηκτό μίγμα. Αν το μίγμα μας προκύψει περισσότερο πηκτό από ότι θα θέλαμε μπορούμε να το αραιώσουμε με το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή μας.


Ανακατεύουμε τη σάλτσα πέστο με τα τορτελίνια μας και τα μεταφέρουμε σε πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μας μοτσαρέλα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.


Σερβίρουμε με κορφούλες από βασιλικό και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εις το επανιδείν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...