Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ρεβυθοσαλάτα...με πιπεριά Φλωρίνης, φέτα & σως αβοκάντο


Τα τρώμε σούπα..σαλάτα...σαν ξηρούς καρπούς και ο κατάλογος δεν έχει σταματημό, όχι μόνο γιατί είναι από τα θρεπτικότερα όσπρια, αλλά και γιατί είναι πραγματικά τόσο μα τόσο γευστικά. Ο λόγος βέβαια για τα γνωστά μας ρεβύθια. Αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη μπορούμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικά πιάτα, κυρίως ή συνοδευτικά, πάντα με κύριο συστατικό το ρεβύθι.
Είναι πλούσια σε  μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και πολλές βιταμίνες, μεταξύ των άλλων Β, Κ, Ε, και C. Αν δεν σας έχω πείσει λοιπόν ακόμα να τα βάλετε στη διατροφή σας, μία δοκιμή αυτής της σαλάτας σίγουρα θα πετύχει αυτό το σκοπό. Τα υλικά είναι πάρα πολύ απλά και ο καθένας μπορεί να την εμπλουτίσει με ό,τι ακόμα τραβάει η όρεξή του. Είναι αρκετά χορταστική και μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα άκρως υγιεινό και πεντανόστιμο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι χρειαζόμαστε...

Υλικά

200 γραμ. ρεβύθια
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
ένα ματσάκι μαϊντανό
4 αγγουράκια τουρσί
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 κρεμμύδακια φρέσκα
μισό αβοκάντο κομμένο σε κύβους
100 γραμ φέτα κομμένη σε κύβους

Για τη σως αβοκάντο

μισό αβοκάντο
1 μοσχολέμονο
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
λίγο τσίλι
αλάτι & πιπέρι

 

 

Εκτέλεση


Βάζουμε τα ρεβύθια μας από το βράδυ μέσα σε κρύο νερό, μαζί με μία κουταλιά μαγειρική σόδα, για να φουσκώσουν  τουλάχιστον  για 12 ώρες. Κατόπιν τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε  στη χύτρα καλύπτοντάς τα με νερό και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 


Ετοιμάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πιπεριά φλωρίνης, τα αγγουράκια τουρσί, το μισό αβοκάντο και την ντομάτα, αφού πρηγουμένως της έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και τα ρεβύθια μας.


Στο πολυμίξερ  ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σως και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο αλάτι και τσίλι ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε μία κουταλιά από της σως μας μαζί με τα ρεβύθια και μοιράζουμε τη σαλάτα μας σε ατομικά μπολάκια ή τη σερβίρουμε ολόκληρη. 


Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα μας , την οποία έχουμε κόψει σε κύβους, περιχύνουμε με της σως αβοκάντο και ρίχνουμε λίγο ακόμα πιπέρι. Είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε...

Εις το επανιδείν!

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Είναι όντως...όπως και πολύ θρεπτική...και πολύ νόστιμη....και και και...Δοκίμασέ τη!!!

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν θα σου πω κάτι. Ένα μεσημέρι που ήταν η μέρα να μαγειρέψω όσπρια στο σπίτι, κάτι που ο σύζυγος δεν αγαπά αλλά το ανέχεται, ετοίμασα φακές σουπίτσα, και μετά έφτιαξα κι αυτή τη σαλάτα με τα ρεβίθια και σαλάτα με μαυρομάτικα και σταμναγκάθι, ξεχωριστά για να κάνω θεωρητικά πιο πλούσιο το τραπέζι, και με περισσότερη ποικιλία στις γεύσεις. Το κόλπο έπιασε. Φαγώθηκαν όλα, η σαλάτα σου ήταν πολύ δροσιστική! Και φυσικά το μεσημεριανό μας δεν ήταν καθόλου βαρετό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'ξερες πόσο χαίρομαι!!!Εγώ όμως δεν έκανα κάτι...γεια στα χέρια σου!!Μου έδωσες και μένα καταπληκτική ιδέα με τα μαυρομάτικα και το σταμναγκάθι!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...