Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ρολό κιμά...με πιπεριά, βασιλικό, φέτα & πλούσια σάλτσα


Ρολό κιμά για σήμερα...με χοιρινό & μοσχαρίσιο κιμά...στριφογυριστό...με πιπεριά φλωρίνης, φέτα και βασιλικό...και μια πλούσια, πεντανόστιμη σάλτσα και τέρμα τα πολλά λόγια. Και ποιος δε ζήτησε από τη μαμά του κάποια στιγμή να του ετοιμάσει ρολό κιμά...με αβγά, χωρίς αβγά, με ό,τι γέμιση μπορεί ο καθένας να φανταστεί.
Είναι ένα πιάτο τόσο διαχρονικό, τόσο γευστικό και ιδιαίτερο, καθημερινό, κυριακάτικο, οικογενειακό, γιορτινό και όχι μόνο. Συνοδεύεται με πατατούλες, τηγανιτές, ψητές, πουρέ, με ρύζι, αλλά και με μία απλή πράσινη σαλατούλα, γιατί απλά κλέβει την παράσταση.  Χωρίς να πούμε λοιπόν τίποτα άλλο, πάμε να δούμε τα υλικά μας και πως φτιάχνεται αυτό το υπέροχο ρολό μαζί με  την πλούσια σαλτσούλα του & πιστέψτε με θα γίνει από τα αγαπημένα σας...

Υλικά


500 γραμ. χοιρινό κιμά
500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 αβγό
2 ψητές πιπεριές φλωρίνης
φύλλα βασιλικού
200 γραμ. φέτα
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
2 κουαλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, τη μία κουταλιά μουστάρδα, το αβγό και το ψωμί, αφού προηγουμένως το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στίψει πολύ καλά. Πλάθουμε πολύ καλά το μίγμα μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.


Κατόπιν απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα κομμάτι λαδόκολλας και στρώνουμε πάνω σε  αυτή τον κιμά μας δινοντάς του ένα παραλληλόγραμο σχήμα. Αρχίζουμε να τοποθετούμε από πάνω την πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, τα φύλλα βασιλικού και τη φέτα μας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της λαδόκολλας αρχίζουμε να τυλίγουμε το ρολό μας, δίνοντάς του ένα κυλινδρικό σχήμα. Τοποθετούμε και πάλι για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. 


Στη συνέχεια μεταφέρουμε το ρολό σε ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο  και το νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε και πάλι στο φούρνο μας μέχρι να πάρει χρώμα και η εξωτερική του επιφάνεια. Για τη σάλτσα μας παίρνουμε τα ζουμιά που έχουν δημιουργηθεί στο ταψί μας από το ρολό και τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι.  Αν η ποσότητα δεν επαρκεί συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι ακόμα, δημιουργώντας ένα ζωμό.


Ρίχνουμε τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ σε μισό φλυτζάνι νερό και αφού διαλυθεί καλά, το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μας. Το βάζουμε σε  μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς μέχρι να να αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας. Στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Κόβουμε σε φέτες το ρολό μας και τις περιχύνουμε με την πλούσια σάλτσα μας. Είμαστε πλεόν έτοιμοι να το απολαύσουμε...


Εις το επανιδείν!

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...