Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Σπαγγέτι...με προσούτο, βαλεριάνα & κουκουνάρι


Θες να χαλαρώσεις? Θες να ηρεμήσεις & να έχεις ένα γλυκό, γλυκύτατο ύπνο? Ε..τότε δοκίμασε αυτά τα σπαγγέτι... Όχι δεν έχουν κυκλοφορήσει ζυμαρικά με ηρεμιστικές ιδιότητες ...ακόμα τουλάχιστον... αλλά η βαλεριάνα είναι αυτή που κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά σε αυτή τη συνταγή.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η βαλεριάνα είναι το απόλυτο βότανο για την καταπολέμηση της αυπνίας και του άγχους. Τι καλύτερο λοιπόν από να τη βάλουμε στη διατροφή μας, με τον πιο νόστιμο τρόπο. Την αγχολυτική μας λοιπόν πρασινάδα, θα την συνοδέψει ένα ζαμπόν μακράς ωρίμανσης...το γνωστό σε όλους μας, και ένα από τα νοστιμότερα κατά τη γνώμη μου αλλαντικά, το προσούτο. Η αλμυράδα του, η γεμάτη, πλούσια γεύση του και το χαρακτηριστικό λεπτό αρωμά του μπορούν να απογειώσουν κάθε πιάτο, όπου το χρησιμοποιήσουμε. Έτσι μαζί με λίγο κουκουνάρι, για την υφή όπως λενε, τα παραπάνω υλικά μας θα μας δώσουν την πιο λαχταριστή και αρωματική μακαρονάδα. Πολλά όμως είπαμε.. Πάμε γρήγορα γρήγορα στη συνταγή μας...

Υλικά

1 συσκευασία σπαγγέτι Νο 6
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50  ml λευκό κρασί
150 γραμ. προσούτο
30 γραμ. βαλεριάνα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη, αφού τα ανακατέψουμε με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, για να μη μας κολλήσουν. Κρατάμε στην άκρη και λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε.



Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου 4 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια το προσούτο μας, ενώ κρατάμε και λίγο για το τέλος. Μετά από 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, που έχουμε προηγουμένως ενώσει μαζί με το αβγό και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Συμπληρώνουμε με λιγο αλάτι,λίγο πιπέρι και λίγη από την τριμμένη παρμεζάνα μας.

Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε σε αυτή τα σπαγγέτι μας μαζί με το νερό που είχαμε κρατήσει από το βράσιμό τους. Περιμένουμε μέχρι να ανακατευτούν τα ζυμαρικά μας καλά με τα υπολοιπά υλικά και απορροφήσουν όλη τη γεύση από την κρεμώδη σάλτσα μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.  Ρίχνουμε από πάνω τη βαλεριάνα μας και το κουκουνάρι, αφού προηγουμένως το έχουμε καβουρδίσει ελαφρά σε αντικολλητικό σκεύος.



Σερβίρουμε με λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα, το προσούτο που κρατήσαμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδέψτε την γευστική μακαρονάδα μας με ένα ποτήρι δροσερό, λευκό κράσί και...όνειρα γλυκά...

Εις το επανιδείν!


2 σχόλια:

  1. Είναι ένα πιάτο τόσο απλο, εύκολο και γευστικο! Ιδανικό να ετοιμασεις το βραδακι κάτι γρήγορο και παράλληλα τόσο νοστιμο! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έτρωγα όλα τα μακαρόνια μέχρι να σκάσω ! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...